بهراد ذاکری: کمیسیون نظرات فنی خود را که برگرفته از نشست های علمی و فنی و نظرات مشاوران و اساتید حوزه محیط زیست و پسماند است، بیان میکند، حتی اگر مخالف نظر اجرایی مدیران شهرداری باشد / ما مکلف به ارائه آمار و اطلاعات درست و مستند به شهروندان هستیم و هر گونه ارائه اطلاعات نادرست با هر انگیزهای فقط شرایط را پیچیدهتر میکند
یکصد و پنجمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا به صورت بازدید میدانی و در محل کارخانه کود آلی در روز پنجشنبه ۹۸/۷/۲۵ راس ساعت ۱۰:۰۰ و با حضور رییس، اعضا، مشاورین کمیسیون تشکیل شد. جارستان_ بهراد ذاکری، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا اظهار داشت: باید از رفتار
یکصد و پنجمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا به صورت بازدید میدانی و در محل کارخانه کود آلی در روز پنجشنبه ۹۸/۷/۲۵ راس ساعت ۱۰:۰۰ و با حضور رییس، اعضا، مشاورین کمیسیون تشکیل شد.
جارستان_ بهراد ذاکری، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا اظهار داشت: باید از رفتار هیجانی بپرهیزیم، برای رسیدن به نتایج مطلوب هر بخش از کار را می باید به حوزه ی تخصصی خودش بسپاریم. ما بعنوان کمیسیون نظر فنی خود را می دهیم حتی اگر مخالف نظر اجرایی مدیران شهرداری باشد. ذاکری در ادامه افزود: ما خطی را سالها پیش راه اندازی کردیم که امروز دچار استهلاک شده است جدا از این که به نظر میرسد خط مورد اشاره متناسب با واقعیتهای پسماند در رشت و شهرهای اطراف منطبق نبود. باید بررسی شود که علل این نامتناسب بودن و این استهلاک گسترده چه بوده و خط ریل و تجهیزات پیشنهادی جدید چه تفاوتها و چه محاسن و چه کارایی نسبت به سیستم گذشته دارند.
وی در ادامه اظهاراتش بیان داشت: این وظیفه بسیار مهم که در نهایت مانع از بریز و بپاشهای مالی گشته و ضریب احتمالی خطا را تا حد زیادی کاهش می دهد بر عهده کارگروههای تخصصی در کمیسیون می باشد. و از طرفی ما مکلف به ارائه آمار و اطلاعات درست و مستند به شهروندان هستیم و می باید مبتنی بر واقعیات صحبت کنیم نه بر اساس حدس و گمان و خدا ناکرده اطلاعات و آمار دروغ.ذاکری در ادامه و در جریان بازدید از مرکز کود آلی، تذکرات لازم را در خصوص رعایت الزامات بهداشت کار کارکنان مرکز کود آلی از جمله در اختیار گذاشتن لباس کار مناسب، دستکش و ماسک استاندارد به کارگران و امکانات مناسب استحمام پیش از ترک کار به مدیر مرکز داد و از ایشان خواست تا وضعیت تهویه سالنها هر چه سریعتر اصلاح گردیده و در اولین جلسه کمیسیون نتیجه آن به همراه پاسخ پرسشهای مطروحه توسط بازدید کنندگان به اعضای کمیسیون گزارش گردد.سجاد حسینی مدیر مرکز کود آلی بیان داشت: روزانه ۴۰۰ تن زباله در شهر رشت بصورت غیر رسمی تفکیک می شود که این مهم به طور غیر رسمی توسط ۸۰ گاراژدار انجام میشود.وی افزود: اگر چه تفکیک زباله از مبدا در مرکز معادل ۰% است اما میزان تفکیک از زباله در شهر رشت با لحاظ حضور گاراژداران غیر قانونی بازیافت حداقل ۵۰% می باشد.جواهرشناس مشاور کمیسیون بیان داشت: در بحث فرایند تفکیک و یکنواخت سازی پسماند مواد غذایی که می باید به کود آلی تبدیل گردد بخوبی انجام نمیشود.
وی افزود: در سالنها طول و عرض و ارتفاع ویندرو نامناسب بوده و مواد غیر آلی مانند پلاستیک و شیشه با حجمهای زیاد در آن دیده می شود که وجود این مواد در کنار رطوبت بالای زباله باعث میشود میکروارگانیسمهای هوازی با بی هوازیها مخلوط شده که خود عامل بوی تعفن زباله هایی است که در حال حاضر در این مرکز استشمام می کنیم.جواهر شناس اظهار داشت: در مجموعه موجود کار تجزیه و هوادهی به خوبی انجام نمیشود. در قسمتهای دیگر دستگاهها به دلیل خرابی خوابیده و بدلیل مدیریت نامناسب تعمیر و نگهداری دیواره های فلزی ستونها و سالن دچار آسیب شده اند. چرا که ویندرو در زمان دپو شدن میباید از آنها فاصله داشته باشد که این اصل رعایت نمی گردد. حق پناه، مشاور و دبیر کمیسیون نیز اذعان داشت: سطح نقد و بررسی مذاکرات و جلسات کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری برای اولین بار از سطح دبیر به دبیرخانه ارتقاء یافت که در جای خود این موضوع حائز اهمیت است و متعاقبا کارگروههای تخصصی کمیسیون زیر نظر مستقیم دبیرخانه جهت پیگیری و ارزیابی تخصصی موضوعات مطروحه در کمیسیون در حال شکلگیری است.
حق پناه افزود: در حال حاضر در دنیا خط بازیافتهایی براساس تفکیک از مبداء صفر درصد وجود دارد که با واقعیت امروز پسماند سراوان سازگار است اما متاسفانه کلیه پیشنهادات از گذشته تاکنون این واقعیت را نادیده گرفتهاند. حقپناه در ادامه افزود علاوه بر پذیرش واقعیت تفکیک از مبدا صفر درصد در بررسی پیشنهادات باید اصول پدافند غیر عامل هم در این رابطه لحاظ گردد و چیدن تخم مرغها در یک سبد اعم از نوع فرایندها و تمرکز مکانی باید هم از منظر بهداشت و محیط زیست و هم از لحاظ پدافند غیرعامل بررسی شود. درست است که تراکم جمعیتی در گیلان بالاست و اصطلاحا زمین کم داریم اما می باید با ارزیابی دقیق و با توجه به ملی شدن بحران پسماند و مدیریت این بحران اگر تخصیص فضای بیشتر جهت رفع مشکل زباله نیاز شد، شرایط ایجاد این مهم را با بهره بردن از تجارب کشورهای پیشرفته و همچنین جلوگیری از تمرکز بررسی کنیم.وی در ادامه اظهار داشت: مشاورین محترم پیشنهادات خود را بصورت مکتوب به دبیرخانه کمیسیون ارائه دهند تا در مرحله ارائه طرح و تصمیم گیری در کمیسیون، سند ارزیابی برای پایش طرح های مصوب را تهیه و به مصوبات پیوست کنیم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰